Opskrifter
Langtidsstegt Lammebov
1 lammebov ca. 2 kg 2 fed hvidløg 1 tsk. fennikelfrø 1/2 spsk. hel koriander 1 tsk. peberkorn 1 tsk. timian reven skal af 1/2 citron saften af 1/2 citron 2 spsk. Kofoeds sennep (Rød Karry eller Dild) 1/2 spsk. Lehnsgaard Rapsolie salt
-
Pil og hak hvidløgsfeddene meget fint og knus krydderierne i en morter eller kværn dem i en kværn.
-
Rør hvidløg, krydderier, citronskal og -saft, samt sennep, olie og salt sammen til en pasta.
- Smør boven grundigt ind i denne pasta. pak den ind og lad den trække med denne pasta 6-7 timer i køleskab
- Læg lammeboven i en lille bradepande eller i et ildfast fad og hæld vin og 2 dl vand i bunden.
- Sæt boven i en 150° varm ovn.
- Lad den stege blidt i ca. 4 timer. Eller til den er helt mør og man kan næsten kan vride den fra hinanden.
- Tilsæt evt. lidt mere vand under vejs hvis bradepanden er ved at stege tør.
- Hæld skyen fra bradepanden når boven er færdigstegt.
- Lad kødet hvile i 20 min før det skæres ud.
- Skyen skummes fri for fedt og kan bruges til sovs.
|